miercuri, 4 septembrie 2013

Etapele machiajului - Baza de machiaj


T
e-ai intrebat vreodata de ce nu iti rezista fondul de ten? 
Aici afli in ce consta secretul !

Dupa ce am aflat cum se pregateste tenul inatea aplicarii fondului de ten urmeaza:
B. Baza de machiaj

Fondul de ten si tot cea ce inseamna fard nu pot avea aderenta si nici rezistenta, daca nu aplici in prealabil o crema drept baza de machiaj care sa le sustina.
Atentie !! Daca crema este prea grasa, risti ca fardurile si fondul de ten sa faca „priza”( asa cum se exprima make-up artistii).
Nu trebuie sa cazi nici in extrema cealalta si sa alegi un produs mult prea „light” daca nu vrei ca fardurile sa se „topeasca” subit.
Un alt secret al mchiajului persistent este primerul , varianta mai sofisticata a bazei de machiaj! Acesta controleaza sebumul si face ca fardul aplicat pe pleoape sa nu se stranga!! Acesta se poate aplica cu degetele sau cu o pensula .
Aplica un concelear ne-uleios pe zonele unde ai cosuri sau imperfectiuni. Foloseste concelear-ul si ca baza pentru fardul de ochi deoarece il va ajuta sa reziste mai mult.


Bazele de machiaj colorate

Daca tenul tau se inroseste usor, este afectat de cuperoza, acneea iti da batai de cap sau ai tenul lipsit de vitalitate, exista bazele de machiaj colorate sau tratament.
Pentru zonele afectate de pete rosii poti alege o baza de machiaj cu o o tenta verzuie, tocmai pentru a neutraliza roseata.
Atentie !!!! Nu aplcati baza de machiaj verzuie decat pe zona afectata!
In cazul tenului tern si lipsit de stralucire exista baze de machiaj roz sau alb perlat, care ii redau instantaneu, luminozitatea si buna dispozitie.
Cand stii ca suferi de cuperoza ai nevoie de o baza de machiaj anti-cuperoza care sa sustina machiajul si, in acelasi timp, sa trateze problema tenului tau.
Indiciul care iti spune daca ti-ai ales crema baza de machiaj potrivita este senzatia confortabila a tenului.
Nu trebuie sa-l simti nici uscat nici incarcat.

  • Fondul de ten
Foloseste unul de calitate, creat ca sa dureze mai mult.
Cel mai important este ca nuanta acestuia sa fie cat mai apropiata de cea a tenului tau si consistenta acestuia sa fie cea potrivita tenului tau!
Daca iti vei petrece timpul afara,la o petrecere sau la birou opteaza pentru un fond de ten rezistent la apa. De asemenea, fondul de ten nu trebuie sa contina ulei ca sa previi intinderea lui pe fata! Pentru aplicare foloseste un burete de latex curat cu care sa presezi usor pielea pana cand fondul de ten se uniformizeaza. Evita sa freci buretelul de piele, trebuie doar sa tamponezi usor.

  • Pudra
Foloseste-o ca sa dai o mai mare rezistenta machiajului. Tine cont ca pudra este un pas critic pentru ca machiajul sa reziste mai mult timp! Aplica o pudra compacta sau pulbere cu ajutorul unei perii mari. Repeta aplicarea in zonele uleioase, deoarece absoarbe excesul de sebum!
Pudra compacta este ideala pt retusuri! Aplicat cu o pensula ofera acoperire uoara , aplicata cu un buretel ofera o acoperire profunda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu