miercuri, 11 septembrie 2013

Machiajul corector – Imperfecţiunile formei feţei




Machiajul corector – Imperfecţiunile formei feţei

Iluminator - Iluminatoarele pentru fata si corp creeaza dimensiune anatomica si accentueaza trasaturi intr-o maniera naturala, adaugand un plus de stralucire unui machiaj.

Eu inlocuiesc anticearcanul- ( se aplica sub ochi ,in forma de triunghi ) cu un concealer - ("to conceal" inseamna a ascunde. Concealerul este un produs aseminator cu fondul de ten, insa cu o textura mai concentrata , cu o capacitate de acoperire mai mare)

Concealerul se incadreaza in doua formule: crema si pudra. O formula cremoasa este si cea din batonul corector, recomandat in ascunderea cosurilor. Concealerul care va adera pe cele mai multe tipuri de piele este acela cu o baza galbena.

Tipul ideal de fata este cel oval, astfel incat corectiile se realizeaza pentru a ajunge la aceasta forma. Acestea se fac cu ajutorul unui fard de culoare ciocolatie/pudra de culoare inchisa/bronzer (Bronzing Powder), care sa estompeze trasaturile nedorite. In acest mod se creeaza un joc de lumini si umbre care ascund imperfectiunile, obtinand o forma a fetei pe care nu o ai de la natura. In general se evidentiaza fruntea, pometii si buzele; pentru luminozitate se recomanda nuantele de bej, maro deschis, roz si ILUMINATOR.

Suprafeţele de culori deschise par mai mari şi mai voluminoase, pe cand cele de culori inchise mai mici. Iregularitaţile feţei pot fi clasate in 5 mari categorii..



1.Faţa rotunda 
Cameron Diaz


Faţa rotunda se caracterizeaza prin obraji plini şi barbie rotunjita.



Pentru a crea impresia de alungire, aplicaţi pudra cu o nuanta mai inchisa la culoare pe parţile laterale, iar pe frunte şi barbie un iluminator 

Obrajii trebuiesc machiaţi intr-o nuanta puţin mai inchisa, in diagonala incepind de la lobul urechii si continuind spre varful barbiei. 

Sprancenele trebuiesc pensate intr-o forma ascendenta. 

Ochii trebuiesc alungiţi umbrind pleoapa superioara spre exterior cu ajutorul unui creion şi fard de pleoape.
Partea centrala a buzelor trebuie iluminata cu ajutorul unui ruj mai deschis la culoare decat cel utilizat pe restul buzelor.


Salma Hayek
2. Faţa patrata


Fața patrata este caracterizata de o frunte lata şi o linie a maxilarului puternica şi mare.

Zonele care trebuiesc estompate cu ajutorul unei pudre mai inchise sunt parţile laterale, pomeţii şi maxilarul. Parţile centrale ale frunţii şi barbiei trebuie accentuate aplicand un fond de ten mai deschis/iluminator mai apropiat de nuanta naturala a pielii.

Uşor oblic şi estompat spre tample,fardul de obraz cu o nuanta puţin mai inchisa trebuie aplicat in centrul obrazului.

Sprancenele
trebuiesc arcuite şi scurtate uşor catre extremitaţile dinspre tample.

Conturul ochilor trebuie puternic subliniat aplicand un creion inchis la culoare in colţul interior şi exterior al ochiului.

Buzele trebuiesc astfel rujate incat partea centrala a buzei inferioara sa atraga atenţia. E indicat ca rujul sa nu fie in colori vii.


Sarah Jessica Parker 

3. Faţa alungita

Faţa alungita are fruntea inalta, iar mandibula ascuţita şi bine conturata, laţimea feţei fiind mai mica.


Fondul de ten mai inchis la culoare/Pudra cu o nuanta mai inchisa trebuie aplicat/a pe frunte şi pe barbie, iar cel/cea deschis/a pe oasele zigomatice pentru a da luminozitate parţii centrale a feţei.

Linia sprancenelor trebuie sa fie uşor ascendenta, cu radacina puţin mai groasa.

Umbrirea orizontala a obrajilor se face din zona lobului urechii pina inspre aripile nasului.

Ochii trebuie alungiţi orizontal aplicind un creion şi un fard de pleoape mai inchise la culoare pe colţul exterior şi pe pleoapa inferioara.

Buzele trebuiesc rujate mai puternic pentru a da impresia ca acolo se termina conturul feţei.


Scarlett Johansson 

4.Faţa triunghiulara cu varful in jos (fata in forma de inima)


Faţa triunghiulara cu varful in jos este lata in zona frunţii şi se ingusteaza inspre barbie.

Pentru a da impresia de ingustare e indicata aplicarea unei pudre inchise la culoare pe tample şi frunte. Iluminatorul (sau fond de ten deschis) se aplica pe obraji, maxilar şi barbie.

Obrajii
trebuiesc fardaţi central, uşor estompat catre tample.

Sprancenele arcuite trebuiesc cat mai puţin alungite.

Ochii trebuiesc mariţi şi alungiţi utilizind fard de pleoape in culori inchise şi mate.

Pentru a da impresia de marire in partea de jos a feţei, aplicaţi ruj in culori calde şi luminoase care vor da volum buzelor.



Minnie Driver

5.Faţa triunghiulara cu varful in sus(fata in forma de para)

Faţa triunghiulara cu varful in sus are tample şi fruntea mai ingusta şi este mai lata in zona mandibulei, cu maxilar proeminent.

Pudra mai inchisa se aplica pe mandibula şi obraji pentru a lua din laţime, iar fruntea se lumineaza cu ajutorul unui iluminator .
Sprancenele trebuiesc pensate cu o distinţa mai mare intre ele.

Fardul de obraz se aplica pe pomeţi uşor spre tample.

Ochii trebuie sa aiba forma alungita şi ascendenta, sa fie cat mai accentuaţi aplicind farduri de pleoape in nuinţe deschise şi sidefate.

E recomindat ca buzele sa fie cat mai puţin accentuate şi cu cat mai puţin volum.

Un comentariu:

  1. super postare!
    te astept si pe la mine :)
    http://thatswhywewmile.blogspot.ro
    te pup si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere