miercuri, 4 septembrie 2013

Etapele machiajului - Pregatirea fetei pt machiaj


Potrivit este sa cunoastem pas cu pas etapele corecte ale machiajului .
Asadar, astazi invatam cum sa pregatim corect fata inainte de a incepe machiajul propriu-zis!
O baza buna de machiaj incepe cu un ten bine demachiat , tonifiat si hidratat!

Etapele machiajului


A.Pregatirea fetei

 Demachierea corectă a tenului

 Fiecarui tip de ten ii corespunde o anumita gama de produse de curatare ce au in compozitie ingrediente menite sa ajute pielea sa-si mentina aspectul sanatos.
Urmele de mchiaj ramase pe piele blocheaza porii , la nivelul carora se acumuleaza sebmul. Rezultatul este un ten acneic indifrent de varsta!

1. Tenul uscat
Are nevoie de produse de curatare pe care sa fie specificati termenii “cremos”, “laptos”, ceea ce inseamna ca trebuie sa aiba un efect hidratant asupra pielii.
De exemplu laptele demachiant, uleiul hidrofil sau alte produse ce trebuie sa contina ingrediente ca uleiul de masline, glicerina, untul de nuca de cocos sau acidul hialuronic, ingrediente care atrag apa catre suprafata pielii. La fel de benefice si sunt si produsele de curatare ce contin vitamina A, vitamina E si vitamina C, care imbunatatesc conditia pielii.
!! Tenul uscat se va curata de doua ori  pe zi folosind un produs demchiant sub forma de lapte sau crema sau chiar o lotiune micelara.

2. Tenul gras
Trebuie sa fie curatat cu produse care indeparteaza excesul de sebum si mentin porii curati. Cele mai potrivite produse pentru tenul gras sunt acelea pe baza de apa, care nu au in compozitie uleiuri si alcool. O formula eficienta este cea pe baza de gel de curatare/demchiant sau spuma demachianta. Ingredientele cele mai importante din aceste produse sunt cele antibacteriale, rozmarinul, levtantica, sarurile de mare care tin sub control sebumul.
!! Curatarea tenului gras se face dimineata si seara cu un gl care necesia clatire cu ap , dupa care e va aplica o lotiune tonica astingenta.

3. Tenul sensibil
Cere o mai mare atentie atunci cand vine vorba despre alegerea produselor de curatare. In acest caz este important sa gasesti un produs de curatare care nu numai ca trebuie sa indeparteze murdaria, dar trebuie sa nu iti irite pielea. Specialistii recomanda o formula pe baza de crema pentru curatarea fetei fara parfum. Cele mai bune ingrediente pentru pielea sensibila sunt glicerina, uleiul de jojoba sau uleiul din arbore de ceai.

4. Tenul mixt
Se caracterizeaza prin prezenta unui exces de sebum in zona T (frunte, nas, barbie) si portiuni uscate pe obraji. Acest tip de ten se poate irita foarte usor si asta pentru ca majoritatea zonelor au tendinta de uscare.
Demachiantul ideal pt acest tip de ten este sub forma de solutie micelara , deoarece acest tip de ten necesita produse care sa nu il incarce in zonele grase ( asadar nu folosim  laptele hidratant)  , dar in acelasi timp sa nu ii usuce si mai tare zonele care oricum nu au sufficient sebum ( cum ar fi gelurile care se clatesc cu apa)

 Tonifierea

Procesul de tonifiere reprezinta al doilea pas important in ingrijirea tenului, dupa curatarea prealabila a acestuia. La fel ca si curatarea, tonifierea ar trebui sa intre in rutina noastra zilnica de ingrijire.

Tonifierea tenului se realizeaza in general, cu ajutorul unei lotiuni tonice. Exista si situatii exceptionale, in care putem prepara anumite masti, sau amestecuri de diverse plante, pentru a ne tonifia cu success pielea fetei. Practic, tonifierea este necesara, ca process de incheiere a curatirii tenului. Lotiunea tonica are rolul de a indeparta orice urma de machiaj, sau de mizerie pe care nu am putut-o  indeparta prin curatarea tenului. De asemenea,tonifierea tenului ajuta la restabilire PHului natural al pielii, pregatindu-l pentru a fi hidratat.
Astfel, rolul lotiunii tonice este acela de a curata perfect tenul, lasandu-l proaspat si pregatit pentru aplicarea unei creme hidratante.

Aplicarea cremei potrivite tipului de ten

Crema hidratanta – potrivita tuturor tipurilor de ten ( ideala tenlui uscat)
Crema care regleaza secretia de sebum  - potrivita tenului gras
Cremele care au în compoziţie ingrediente precum: ulei de alun (hrăneşte şi reduce ridurile), aloe (hidratează, vindecă), vitamina E (hidratează şi repară), lemongrass (astringent, reface porii, regleaza pH-ul pielii) – potrivita tenului mixt







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu