miercuri, 4 septembrie 2013

Etapele machiajului - Corectarea si machiajul buzelor in functie de culoarea tenului!

Cred ca trebuie scoasa in evidenta importanta unui machiaj corect!
Corectarea si machiajul buzelor pare un lucru foarte putin important insa are o influenta imensa asupra machiajului final.

D. Corectarea si machiajul buzelor



Tin sa mentionez inainte de toate un lucru foarte important!!
Culorile inchise de ruj imbatranesc mai mult ca orice produs cosmetic!

1. Buzele mari

Buzele mari pot să pară mai subțiri trasînd un contur cu un milimetru în interiorul buzelor si se aplica anticearcan pe buza de jos .Evitați folosirea luciului de buze și a rujurilor în culori sidefate și prea deschise la culoare și optați pentru nuanțe naturale. Culorile cele mai potrivite pentru buzele mari sunt: roşu, maro, roz şi cafeniu.

2. Buze subţiri


Buzele subțiri pot obține un efect de volum trasînd un contur cu creionul de buze cu o jumătate sau un milimetru la exteriorul buzei, apoi utilizînd rujurile și luciurile de buze în culori cît mai sidefate, deschise și colorate(de preferat luminati centrul buzelor). Evitați rujurile închise la culoare și mate.

3. Buzele asimetrice

Buzele asimetrice pot fi corectate cu ajutorul unui contur fie în interiorul buzei, fie în exteriorul ei și pe restul buzelor. Specialiștii recomandă rujurile în culori mate. Folosiți puțin fond de ten sau corector pe buza mai groasă și un strop de ruj mai închis la culoare pe buza subțire.

4. Buzele cu colţurile lăsate în jos

Buzele cu colțurile lăsate în jos. Aplicați fond de ten la colțul gurii, apoi desenați conturul buzelor cu un creion, trecînd peste linia descendentă. Pentru a da impresia de alungire și ridicare, conturul buzei inferioare trebuie să fie mai alungit, depășind conturul natural. Conturul buzei superioare trebuie trasat în zona V-urilor buzei, depășindu-le ușor și trebuie întrerupt la colțuri. Evitați rujurile în nuanțe reci și optați pentru rujurile în nuanțe de roșu, roz și bej auriu.



Alege culoarea rujului de buze in functie de ten!
  

  • Tenul deschis

Culori universale - nuantele de maro deschis, corai pal si bej rozaliu dau luminozitate tenului.

Cele mai potrivite sunt nuantele nude piersica, light mocha si mov deschis sau opteaza pentru un ruj intr-o nuanta de roz nude, bej nisipiu/auriu sau nude.

Femeile cu tenul foarte deschis ar trebui sa evite rujurile in nuante de roz puternic, bronz inchis si dark mocha, ca de altfel si burgundy. Vor da un efect aspru in combinatie cu tenul ca de portelan.

  • Ten mediu

Culori universale - nuantele de zmeura si mov pruna creeaza un efect glowing si merg de minune in combinatie cu subtonurile rozalii. Daca vrei un ruj rosu, alege o nuanta burgundy.

Incearca tonuri deschise de cafea cu lapte, caramel, nuante delicate de rosu , tonuri medii de caisa sau piersica cruda.

Femeile cu tenul mediu ar trebui sa evite nuantele nude, pentru ca sunt prea apropiate de nuanta pielii si creeaza un efect sters.

  • Ten masliniu
Culori universale - nuantele de maro deshis si de afina dau tenului un look ca sarutat de soare.
Merg tonurile de rosu intens, nuante intense de trandafiriu, fructe de padure, caramel, mahon ,tonuri inchise de caisa si rosu maroniu.

Femeile cu ten masliniu ar trebui sa evite nuantele de rosu portocaliu sau mov, pentru ca accentueaza subtonurile galbene.






  • Ten inchis

Culori universale - rosu inchis maroniu ,maroniu,bej auriu(merg de minune si nuantele ca de stafida, rosu visiniu sau rubinul)
Femeile cu ten inchis trebuie sa evite nuantele de portocaliu. Evidentiaza nuantele galbene ale tenului si da un efect anost. Sunt de evitat si cele foarte deschise, spre alb, pentru ca vor contrasta cu nuanta tenului.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu